Top-5 van week 39

1. Mark Ronson & The Business Intl: Record Collection. Geweldige nieuwe cd van de man die Amy Winehouse en Daniel Merriweather tot grote hoogte wist op te stuwen. Bang Bang Bang en vooral het luie The Bike Song zijn smaakmakers van zijn derde cd. Vocale hoofdrollen weggelegd voor Boy George, Q-Tip, D’Angelo (hij leeft nog!) en Simon Lebon (leeft ook nog). Hier Bike Song, mijn favoriet, met een stijlvolle Kyle Falconer (The View), in een Beach Boys meets B-Boy-cocktail:

2. Interview met Charlie Dee, afgelopen dinsdag in Amsterdam, naar aanleiding van haar niet te missen cd Husbands and Wives. Wat bedoelt Dee met ‘Ik wil geen rood op rood’, en waarom noemt ze liedjes-schrijven een ‘pleister‘? Lees het komende vrijdag in NRC, en bezoek vooral een van Dee’s huiskamerconcerten, in Amsterdam bijvoorbeeld op 2 okt. Zie Charliedeemusic.com voor een kaartje.

3. Grappige reclame voor een Zweedse instantie. Ook wel de Kiss-reclame genoemd:

4. Deerhunter: Halcyon Digest. Vierde cd van groep uit Atlanta. Moet even inwerken deze cd, dan krijgen de rustige nummers met hun zuigende electronica-effecten een vervreemdende werking. Luister hier

5. De onwaarschijnlijke combinatie van Susan Boyle / Lou Reed krijgt een vervolg. Mocht Boyle onlangs het liedje Perfect Day nog niet uitvoeren in een Tv-show, voor haar nieuwe cd The Gift heeft Reed himself w’el toestemming gegeven dat Boyle het nummer zingt. The Gift heet haar cd?? Zou La Boyle in al haar onschuld ook dit legendarische Reed/Cale-lied zingen.. Het acht minuten durende The Gift, bekend van White Light/ White Heat, voorgedragen door Cale, waarin  jongeman Waldo zich bij gebrek aan geld voor een treinkaartje laat opsturen aan zijn vriendinnetje in een kartonnen doos. Vriendinnetje krijgt de knoop niet los, wordt ongeduldig, pakt een bijl en.. exit Waldo.

Tags:

Leave a Reply