Top-5 van week 38

1. Zola Jesus gaf het Optreden van de Week, afgelopen dinsdag in de kelder van Paradiso. De brommende geluidsstoten van de twee keyboards en de stem van de kleine zangeres geven de kelder van Paradiso de allure van een verlaten fabriekshal. De kleine zangeres met het geblondeerde haar (in deze clip is ze nog een brunette) is weer te zien op 20 november, opnieuw in Paradiso. Kijk naar ‘Night‘, van haar cd Stridulum II.

2. Vanavond te zien in Paradiso, om 19.00, niet te missen: de Britse band Stornoway. Zij maakten onlangs hun debuut met de cd 2010Beachcomber’s Windowsill. Bij Jools Holland speelden ze dit Fuel You, met koorzang die ze geschikt maakt voor de liefhebbers van Fleet Foxes, Mumford & Sons en Low Anthem..

3. Ik had het even gemist, maar ben nu eindelijk bij; de band Bear in Heaven , uit Brooklyn, maakt prachtige vage psychedelische dance, geworteld in Krautrock, luister vooral naar You Do You van hun nieuwste cd Bear Rest Forth Mouth. Oudere liedjes zijn hier te horen.

4. King of the Beach is de nieuwe cd van Wavves, het bizarre lo-fi trio uit Californie. Luister de nieuwe nummers hier. Dit is Wavves:

5. De film I’m Still Here is een hoax. Regisseur Casey Affleck liet er onlangs op het filmfestival Venetie nog onduidelijkheid over bestaan, maar heeft het nu toegegeven: de Werdegang van zijn zwager Joaquin Phoenix is in scene gezet. Twee jaar lang gedroeg acteur Joaquin zich merkwaardig; hij beweerde dat hij rapper wilde worden, viel in slaap bij David Letterman en liet een excentrieke baard staan. Gedurende die periode werd hij door Affleck gevolgd voor de documentaire, die nu dus nep blijkt te zijn. Vraag is nu wel hoe interessant de film nog is; een verslag van iemand neergang wil ik wel zien, maar of dat ook geldt voor het verslag van iemands in scene gezette neergang… Lijkt me niet.
Bekijk de trailer:

Tags:

Leave a Reply