Top-5 van week 41

1. Belle & Sebastian: Write about Love. Mooie nieuwe cd, iets ingetogener, maar zeer verfijnd. Hier is het hoesje (en weer een cd-boekje vol lieftallige meisjes:

2. We No Speak Americano

Acclaimed Irish Dancers Suzanne Cleary & Peter Harding blow the brains out of the Irish Dance show genre in a multi-media extravaganza. This brand new show liberates Irish Dance from its velvet-clad, tin-whistle-blowing, diddly-idleness and drags it kicking and screaming into the 21st Century. Inspired by hip-hop theatre, contemporary dance and electro-pop, Cleary and Harding present their alternative take on the Irish dance show format, asking what’s next for the 90s phenomenon we all loved or loathed?

3. De zevende editie van State-X New Forms vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2010. Eén van de hoofdacts van het festival is reggaelegende Lee ‘Scratch’ Perry, die op State-X New Forms optreedt met nog zo’n legendarische dub-producer en -pionier: de Brit Adrian Sherwood. Geweldig!! Eindelijk de dub-held live zien, zo zwaar en diep – daar kunnen die hedendaagse dubstep-types nog een puntje aan zuigen! Terwijl de legendarische Perry aan een jointje zuigt, let op die rookwolken!

4. Velvet Underground-drummer Moe Tucker heeft zich geassocieerd met de Tea Party: zij is inderdaad de ‘Maureen Tucker’ in het filmpje dat ik eerder postte. The Guardian schreef: She calls on people to send teabags in protest to the White House, and gives her reason for doing so: “This ‘administration’ HAS TO GO! I have come to believe (not just wonder) that Obama’s plan is to destroy America from within. It is the only reasonable explanation for his actions/inactions!”
Vriend J. heeft inmiddels al zijn VU-platen (niet de collectors items, i hope) verbrand. Zal haar leren!

5. Das Racist: Sit Down, Man. Tweede cd van dit trio uit Brooklyn klinkt als de Amerikaanse versie van Jeugd Van Tegenwoordig. Luister hier, vooral naar ‘Hahahaha jk’

Tags:

Leave a Reply