Top-5 van week 42

1. No Age live afgelopen vrijdag. Opwindend optreden in een zeer fijne omgeving: de kelder van het Trouwgebouw, waar weer ouderwets gestagedived en gecrowdsurfed werd. Eind oktober nog te zien in Vera, Groningen. Hier een filmpje dat een fan maakte bij hun geweldige single ‘Glitter’:

2. Schradinova: India Lima Oscar Victor Echo You. De eerste cd van Janne Schra met haar nieuwe band, Schradinova. de titel (India Lima Oscar Victor Echo You) staat voor I Love You (met dank aan Peter von Rosenthal). Luister hier naar de cd en vooral naar het grimmige  Take Off, dat ze samen schreef met Torre Florim

3. En luister dan gelijk naar de nieuwe cd van Antony & The Johnsons: Swanlights.

4. Perfume Genius: Learning. Spookachtige klanken en bibberige stemmen, bijna als in de muziek van Twin Peaks, met zweverige stem van Mark Hadreas alias Perfume Genius. Mooi Treedt op op 27 okt, kleine zaal Paradiso. Dat lijkt me een aanrader. Zo ziet hij eruit:

5. Ik was niet zo onder de indruk van de uitgebeende zangkunst van de Deense Agnes Obel, vooral omdat ik haar cover van John Cale’s Close Watch nogal overbodig vond. Maar toen ik laatst de Deense film Submarino zag, en daar haar Riverside hoorde langskomen, bij een desolaat straatbeeld van natte junkies op nat asfalt in Kopenhagen, was ik onder de indruk. Dus hier toch nog een keer Agnes, zonder junkies:

Tags:

Leave a Reply