Top-5 van week 43

1.The Fresh & Onlys uit San Francisco! Met de nieuwe cd Play it strange! Uit op In the Red! Nou, dan weet je het wel! Of niet, natuurlijk: garagerock met languissante melodieen en een Joey Ramone-achtoge zangstem. Prachtig, zoals hier:

2. Ik kijk uit naar Tjeerd Bomhof in Kleine Komedie, maandag en dinsdag, al was het maar om de titel van deze one-manshow-met-vrienden: ‘Bang zijn. Wel doen‘.

3. Grime-rapper Tinie Tempah won vorige week de Britse MOBO-award als beste nieuwkomer. Discovery is een goeie cd , maar niet voor de weekhartigen onder ons; alles ratelt, dreunt en rammelt in het talige universum van de Tempah:

4. Kelis trad zaterdagavond op in Paradiso en toonde zich een discogodin in een superstrak glitterend bodysuit, die ook nog bombastisch tekeer kon gaan. Vier sterren!

5. Ari Up overleden. De zangeres van The Slits overleed woensdag op haar 48-ste aan kanker. Afgelopen mei had ze nog opgetreden in Nederland, met de Suicidal Birds in het voorprogramma. Ari Up, stiefdochter van John Lydon, heeft op haar zeventiende al een klassieke plaat gemaakt, Cut (1978), met ook een klassieke hoes:

Ari Up was een eigenzinnige vrouw met een onweerstaanbaar accent: Duits, Engels en Jamaicaans door elkaar. Hun stijl en muziek waren destijds een verademing, met meer humor dan alle punkbands bij elkaar.

Tags:

One Response to “Top-5 van week 43”

  1. von rosenthal Says:

    ja, dat was inderdaad een heel mooie, legendarische hoes & plaat…als we die nou eens posthuum de iTunes chart in zouden kunnen knallen…

Leave a Reply