Top-5 van week 45

1. Siskiyou zag ik vorige week tijdens een Subbacultcha-avond bij Museumnacht, ik voorspel een mooie toekomst voor deze Canadezen, die , toepasselijk gezien hun afkomst, een liedje van Neil Young speelden: Revolution Blues. Binnenkort weer te zien in NL., 26/11  tijdens Le Guess Who-festival in Utrecht. Voor muziek luister hier

2. Onweerstaanbaar!

3. De bizarre nieuwe stroming Drag, ook wel Witch House genoemd, aangevoerd door het trio Salem,uit Chicago, maakt bedwelmend trage subsonische elektronische trilmuziek. ja ja luister hier maar naar:

4. Timber Timbre – geweldige Canadese band speelt  blues met bizarre zang. Treedt op 20 nov op tijdens Crossing Border! Ik kijk er naar uit.

5. Reed vs Boyle: de Verzoening!

Lou Reed, hogepriester van de zelfkant, die samenwerkt met Susan Boyle, Schotse muurbloem die uitgroeide tot wereldster dankzij haar deelname aan het tv-programma Britain’s Got Talent – Eerst leek de verbintenis onmogelijk: in september verbood Reed dat Boyle zijn liedje zou zingen in het programma America’s Got Talent. Later is de kwestie bijgelegd, Boyle mocht het nummer opnemen voor haar nieuwe, eerdaags te verschijnen cd en Reed bood zijn diensten aan als regisseur. Boyle’s uitvoering van Perfect Day is vooral geschikt voor Kerstmis. Haar stem haalt uit en vibreert en wordt in het refrein gedragen door kinderstemmen die klinken als een engelenkoor. Dat staat ver af van de sfeer die Reed, bekend om zijn heroïneverslaving en zijn flirts met SM, destijds in het nummer legde. Over Reeds regie was Boyle enthousiast, hij had begrip voor „haar sterke band met haar vaderland”, zei ze. Dus zien we Boyle zingen op heuveltoppen, op een pier in een mistig meer, in een oerbos. Regenbogen en een waterig zonnetje onderstrepen het idee van een ‘perfecte dag’: de dreiging van weleer verpakt als VVV-filmpje voor de Schotse hooglanden. De scherpe randjes uit 1972 zijn definitief verdwenen – en dat onder auspiciën van de Meester zelf.

Tags:

Leave a Reply